Alle spelers uit welk online casino dan ook kennen de spelontwikkelaar NetEnt. Dit is één van de markleiders op het gebied van online kansspelen en dat is niet zonder reden. NetEnt heeft door de jaren heen namelijk veel revolutionaire spellen op de markt gebracht die de toon hebben gezet voor veel andere providers. Niet alleen op het gebied van uitbetalingen en extra functies, maar deze provider heeft de complete spelbeleving van gokkast fanaten verbeterd. Hieronder een overzicht van de meest populaire spellen zoals starburst.

Starburst

Dit futuristische spel was niet alleen vanwege de grafische effeten een instant hit. Deze waren namelijk superieur aan alles wat er ten tijde van de lancering op de markt was. Maar dit was ook de eerste gokkast die winlijnen introduceerde die 2 kanten op werkten. Voor het Starburst tijdperk liepen alle winlijnen namelijk steevast uitsluitend van links naar rechts. De komst van dit spel heeft de online gokkasten dus op zijn kop gezet. En dan keert het spel ook nog eens hele mooie prijzen uit.

Gonzo´s Quest

Na Starburst is dit een andere NetEnt klassieker. Dit komt mede vanwege de mooie introductiefilm die je helemaal in de sfeer brengt van de avonturen van de stoute Gonzo. Maar dat is niet de enige reden. Dit spel was namelijk één van de eersten, zo niet de allereerste, die met blokken werkte in plaats van met symbolen. Een mooie bijkomstigheid van dit systeem is dat je hier na een winst altijd een gratis re-spin bij krijgt. De winnende blokken verdwijnen namelijk om plaats te maken voor nieuwe. Je kunt hier dus meerdere winsten behalen met slechts 1 ronde.

NetEnt Rocks!

Deze serie die bestaat uit drie spellen: Ozzy Osbourne, Jimi Hendrix en Motörhead. NetEnt schreef geschiedenis toen het deze serie aankondigde. Niet alleen had deze provider de rechten verworven om de officiele spellen uit te brengen, maar ook waren dit de eerste spellen met een playlist. Hiermee kon je zelf kiezen voor je favoriete muziek tijdens het spelen. Dat is natuurlijk een welkome verrassing waar veel spelers dankbaar gebruik van maken.

Hoe de spellen werken

NetEnt spellen werken vrij intuitief. In het midden vind je een grote ronde knop om een ronde te starten, en daaromheen vind je andere kleinere knoppen. Deze kleinere knoppen zijn er om de muntwaarde en het wedniveau bij te stellen. Daarnaast zijn er nog knoppen om instellingen te wijzigen, informatie zoals het RTP te raadplegen, en de paytable te bekijken.

Onze mening

Als fervente gokkasten fans kunnen wij niet anders dan van NetEnt houden. Bij elke nieuwe release wachten we met spanning af of het weer een baanbrekend spel zal worden. Voor nu is onze favoriet Aloha – Cluster Pays. Dit verandert echter wel van tijd tot tijd. De reden waarom dit spel onze voorkeur geniet heeft niet alleen te maken met de zonnige sfeer. Ook het feit dat het spel met clusters werkt, in plaats van winlijnen, spreekt ons aan. Vooral omdat je hiermee veel grotere prijzen kunt winnen. En dat is ons al eens overkomen.